Serdar Ayyıldız; DJ-Prodüktör.
1995 yılında radyo DJ'liği yaparak başladığı profesyonel meslek hayatına kulüp DJ'liği ile devam etti. Meslek hayatı boyunca Türkiye'de ve yurtdışında birçok mekanda, gece kulüplerinde, açılış-kapanış organizasyonlarında, üniversite şenliklerinde ve defilelerde performans sergiledi.
İstanbul başta olmak üzere Türkiye'de birçok mekanda resident DJ ve müzik direktörü olarak görev aldı. 2000'li yıllarda gelişen stüdyo teknolojilerini ilgiyle takip ederek DJ'likle beraber remix ve prodüksiyon çalışmalarına başladı. Birçok Türkçe ve yabancı şarkıya remix yaptı. Türkçe remixlerde alışılmışın dışında duygusal çalışmalara ağırlık verdi.
Dünya müziğinde önemli yere sahip Tech House tarzında Türkçe şarkılar yaptı. Yine çok fazla bilinmeyen Mash-Up tarzında remixler yaparak bu akımın Türkiye'deki öncüsü oldu. Mash-Up mixlerinin birçoğu radyolar ve kulüplerde çok çalınan şarkılar arasına girdi. İlk Mash-Up mixini 2006 yılında yayınladı.
2008 yılında "Vaya Con Dios-Nah Neh Nah" adlı şarkıyı remixledi. "Nah Neh Nah" remixi bir hafta içerisinde Türkiye'de birçok ulusal yabancı müzik kanallarında en çok dinlenenler listesine girdi. Ayrıca Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Mısır, Rusya, Belçika, İtalya ve Fransa radyolarında ilk 10'a kadar yükseldi. Ayrıca, bu şarkıyı müzik tarihinde ilk remixleyen kişi oldu. Sonrasında dünyaca ünlü DJ ve gruplar bu şarkıya çeşitli versiyonlar yaptı.
Bilgisayar programları üzerine yoğunlaştı. Karmaşık midi sequencer programlarıyla çalıştı. Bu süreç içerisinde farklı tarzlarda prodüksiyonlara, remixlere imza attı. Eğitimine de ara vermeyen Ayyıldız, psiko akustik, ses fiziği ve elektronik müzik prodüksiyonu eğitimleri aldı. Ayrıca Ahmet Serkan ile Burak Erkul'dan piyano-armoni; Meltem Taşkıran'dan pop müzik tarihi, şan, armoni; Cihan Sezer'den aranjörlük ve elektronik müzik prodüksiyonu dersleri aldı.
3 yıl süren eğitimin ilk yılını okul birincisi olarak tamamladı. Abletone Live, Cubase, Logic Pro, Propellerhead Reason gibi programlari profesyonel seviyede kullanan Ayyıldız, bunlarla ilgili çeşitli kurumlarda eğitimler veriyor.
Serdar Ayyıldız, kariyeri boyunca Türkiye'deki farklı bölgelerin soundları, Türk sazlarının yanı sıra Arap ülkeleri, Rusya, İspanya ve Yunanistan'da müzik tarzları ve enstrümanlar üzerinde incelemelerde bulundu. Yaptığı dans müziği çalışmaları dışında gönüllü olarak birçok türkü ve Türk sanat müziği çalışmalarında bulunarak bu yönde bazı aranjeleri üstlendi. Sound'unu tanımlayıp, tek düze kalıplara sokmaktan kaçınan Ayyıldız, Türkiye'nin müziğini dünyaya duyurmayı misyon edindi.
Türkiye'de yaşayan bir müzisyenin tek tarzı benimsemenin yeterli olmadığını düşünen Ayyıldız, bu yöndeki ilk albüm çalışması olan Dualis'te, yerel müzikleri farklı ülkelerden ünlü DJ'lerin remixleriyle birleştirdi.
Tarihte ilk DJ mixerini üreten, dünyanın en iyi DJ ürünleri üreticisi İspanyol şirket ECLER'in her ülkede var olan ulusal "Ecler DJ Divison" adlı oluyşumunu Türkiye'de kurdu. Aralarında Antoine Clamaran, Ricardo Villalobos, Gigi D'Agostino, Michael Mayer, John Acquaviva, Satoshi Tomiie, Kaskade ve Abel Ramos gibi önemli isimlerinde bulunduğu ulusal DJ takımının Türkiye'deki yüzü ve eğitmeni oldu.
Ayyıldız, İstanbul ve Eskişehir'de Ecler'in DJ okullarını açtı. Bir çok eğitim ve seminerler düzenleyerek Türkiye'nin dört bir yanındaki müzik severlere eğitimler verdi. Ecler'in "Guest DJ"i olarak dünyanın en iyi 10 mekanından biri olan İbiza Ushuaia'da performans sergiledi.
Midpoint, Huqqa Project, The Market Bosphorus, Happy Moons, Grissini gibi Türkiye'nin en ünlü restoran, bar ve kulüplerinin müzik direktörlüğü görevini üstlendi. Bu alandaki eksikliği gidermek adına "Soul Fabrik Musiv and DC Technologies" adında bir müzik prodüksiyon şirketi kurdu. Bu şirket bünyesinde birçok DJ'e iş imkani sağladı.
Albümlerde remixleriyle yer almanın yanı sıra dünyanın en önemli dijital müzik mağazalarında single ve ep'leri yayınlandı. Dünya'nın en büyük 2. trance müzik şirketi Bonzai Music Nemesis başta olmak üzere, Interlabel Records (Jerry Ropero) Essential House Records (Dario Nunez) gibi Türkiye ve dünyada markalaşmış birçok plak şirketinden çalışmaları yayınlandı.