Atıf Ünaldı; Bilişim Danışmanı, Yapımcı, Köşe Yazarı, Sunucu, Bilişim Editörü, Artmedya Kurucusu.
Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'nde eğitim aldığı yıllarda Türkiye'de ilk kez iki bilgisayarı telefon hatları üzerinden konuşturan BBS sistemini kurarak, Türkiye'deki ilk internet ağını oluşturdu.
1992 - 1994 yılları arasında Radyo D'de (Radyo Kulüp), "Farenin Kuyruğu" adlı yine Türkiye'deki ilk internet ve bilgisayar enformasyon programını yaparak başka bir ilke daha imzasını attı.
1994 yılında Kanal D televizyonunda her gece canlı yayımlanan RadyoNet adlı programın sunuculuğunu, yapımcılığını ve gece yayını sorumluluğunu üstlendi. Bu program Türkiye'de tamamı canlı bilgisayar görüntülerinden oluşan ilk programı oldu.
Atıf Ünaldı 1994 - 1996 seneleri içinde Anadolu.Net isimli Türkiye'nin ilk internet servis sağlayıcısının genel müdürlüğünü üstlendi.
1996 - 1997 yılları arasında 1. Dünya Hava Oyunları'nın internet süpervizörlüğünü yaptı, bu esnada sporcuların internet ve internet üzerinden kayıt sistemlerini gerçekleştirdi.
1998 yılında Sabah Grubu'nun internet süpervizörlüğünü üstlendi ve Sabah Kitapları'nın internet üzerinden satışına dair yapılan projeye de danışmanlık yaptı. Yine aynı yıl içinde Milliyet Grubu'na bağlı .Net dergisinde Yeni Ufuklar adlı köşeyi yazdı.
1999 yılında İhlas.Net'in webmaster'lığı görevini üstlendi ve İhlas.Net portalını projelendirdi ve yönetti. Aynı yıl Sabah Grubu'na bağlı bilişim sektör dergisi PcWeek'te köşe yazarlığı yaptı. Bu esnada Artmedya isminde bir webtasarım şirketi kuran Ünaldı, BRT televizyonunda yayımlanan, yapımcısı olduğu GeceNet adlı bir internet magazin talk show programını hazırladı ve Romina Özipekçi ile birlikte sundu.
Daha sonra Akşam Grubu tarafından çıkarılan
[email protected] dergisinde bir yıl kadar köşe yazarlığı yapan Atıf Ünaldı, aynı dönemlerde bir yıl kadar İstanbul Üniversitesi Seramik Bölümü'nde Web tasarımı konusunda dersler verdi.
Interprobil Grubu'nun kurulmasıyla
[email protected]'deki görevinden ayrılan Ünaldı, EkoTimes dergisinin kuruluşundan son gününe kadar dergide köşe yazarlığı ve bilişim editörlüğü görevini yaptı. Atıf Ünaldı bu dönemde Computerlife dergisinin de köşe yazarlığı görevinde bulundu. Ardından Finansal Forum Gazetesi'nde her çarşamba bilişim sayfalarında köşe yazarlığı ve editörlük yaptı.
Buybye.com'un marka danışmanlığını yapan Ünaldı, daha sonra Technology Channel'da TRON adlı programın yapımcılığını ve sunuculuğunu gerçekleştirdi.
2004 Aralık ayı itibariyle Star Medya Grubu'nda IT Direktörlüğü görevini üstlenen Ünaldı, aynı dönemde Star gazetesinin STARTEK ekinin yayın yönetmenliğini de üstlendi.
Daha sonra Rock FM'de Teknorock programını yapan Ünaldı aynı zamanda Kanal D ve Star Tv'nin internet müdürlüğünü yaptı.
Doğan TV Grubu özel projeler danışmanlığı görevinde de bulunan Atıf Ünaldı, PCMagazine dergisinde köşe yazarlığı yaptı.
Uluslararası fon yönetim şirketi GEM grubun Türkiye'deki iştirakleri arasındaki İnfoKarma kanalında a.t.f. ile teknoloji gündemi programının yapım ve sunuculuğunu gerçekleştiren Atıf Ünaldı, aynı zamanda Kral Tv'de Netizen isimli infotainment
programının yapımcı ve sunucusu.
Microsoft'un desteklediği Sitebuilders adlı grubun kurucularından olan Ünaldı, tüm Türkiye'de bu grupla "web tasarımı", "mobil internet", "e-ticaret", "internet reklamcılığı" gibi konularda konferanslar, seminerler, açık oturumlar düzenledi.
Ünaldı, halen Türkiye'de internet ve e-iş ile ilgilenen kişi ve kuruluşlara danışmanlık ve eğitim çalışmalarını da başarıyla yürütüyor.