Tüp mide ameliyatı nasıl yapılır?
Tüp mide ameliyatı laparoskopik veya robotik cerrahi teknikle yapılır. Bu ameliyatta açık bir cerrahi teknik uygulanmaz. Dolayısıyla çok yüksek kilolu hastalarda tüp mide ameliyatı açık cerrahi yerine laparoskopik veya robotik cerrahi yöntemi ile yapıldığından, iyileşme süreleri de ciddi anlamda kısalır.
Laparoskopik veya robotik cerrahi tekniği kullanılırken, hastalarda midenin kesilip ayrılması ve dikilmesi için özel birtakım aletler kullanılır. Bu aletler yardımı ile mide serbestleştirilir, daha sonrasında zımbalama yönteminde özel ve tek kullanımlık aletlerle mide kesilir, dikilir ve ayrılır. Böylelikle midenin yüzde 80'lik kısmı tamamen dikey olarak devre dışı bırakılır. Ameliyat finalize edildikten sonra mutlaka zımbalama hattı kontrol edilmelidir. Bu stepler hattı aynı zamanda tistel adı verilen çok önemli bir doku yapıştırıcısı ile ikinci defa kuvvetlendirilir.
Tüp mide ameliyatı teknikleri
- Ameliyatın sonunda mutlaka zımbalama hattı kontrol edilir ve ek doku yapıştırıcısı kullanılır
- Böylece ameliyattan sonra oluşabilecek kanama ve kaçak riskinin önüne geçilir
Laparoskopik ve robotik cerrahi teknikği ile yapılabilen tüp mide ameliyatlarında hastanede yatış süresi 3 gündür.
Ameliyat sonrasındaki kilo kaybı hastayı taburcu ettikten hemen sonra başlayarak hastaların hızlı ve güvenli bir şekilde kilo kaybı gerçekleştirilir.
Yorumlar