Su kaplumbağaları her ne kadar soğukanlı sürüngenler olsa da onların da hassas bir doğal denge içinde yaşadığı, hastalıklara ve psikolojik sorunlara yakalanabilecekleri unutulmamalıdır. Su kaplumbağaları aslında hassas canlılardır. Doğal ortamları çok karmaşık ve kendine özgüdür. Evde esaret altında yaşamaları aslında son derece zordur.
Doğal ortamlarında olmamaları ya da başka nedenler de kaplumbağaların bazen hayata küsmelerine neden olabilir. Bu
durumdaki kaplumbağalar fazla hareket etmez, yemek yemez ve dış uyaranlara karşı tepki vermez, hatta intihar bile edebilirler.
Özellikle ortam, akvaryum vs. değişiklikleri kaplumbağaların depresyona girmesine neden olabilir. Bunun haricinde su kaplumbağalarında kabuk rahatsızlıkları ve sindirim sistemi hastalıkları sık görülür. A vitamini ve güneş ışığı yetersizliği kaplumbağalarda kabuk ve göz enfeksiyonları ile çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir. Güneş ışığı etkisi yaratması için teraryum ya da akvaryumunuza UV lambalar koyabilirsiniz.
Kaplumbağalar soğukkanlı canlılar olduğu için ısı değişimlerine karşı çok hassastır. Ani ısı değişiklikleri kaplumbağaların hastalanmasına, hatta ölmesine neden olabilir. Kaplumbağaların suyu ve teraryumun genel ısısı 27-28 derece olmalı.
Kaplumbağalarınızın hareketlerinde gözle görülür bir yavaşlama ve değişiklik görüyorsanız ısıyı 30-33 dereceye kadar artırabilirsiniz.
Spor & Hobi Kanalı
Hepsini gösterEvde yapabileceğimiz bel ve karın egzersizleri nelerdir?
Evde kısa zamanda kol kasları nasıl geliştirilir?
Evde yapabileceğimiz göğüs egzersizleri nelerdir?
Karın kaslarını kısa sürede geliştirecek hareketler hangileri?
Evde yapabileceğimiz kol egzersizleri nelerdir?
Galatasaray Fenerbahçe'yi 7-0 nasıl yendi?
Karın kaslarımızı hangi hareketlerle ortaya çıkarabiliriz?
Göğüs kaslarını geliştirmek için ne tür çalışmalar yapılır?
Yorumlar