Kegel egzersizi pelvis tabanlı, idrar tutmaya yarayan kasların çalıştırılması esasına dayanır. Bu kasların çalışması kasların sıkılıp gevşetilmesiyle gerçekleşir. Kegel egzersizi için öncelikle dik oturmalı ve hafifçe öne eğilmeliyiz. Bu yöntem kasları hissetmek adına yeni egzersiz yapmaya başlarken faydalıdır. Eğer kişi yatarak ya da ayakta rahat edecekse egzersiz bu şekilde de yapılabilir.
Kegel egzersizinde anüs kası nefes alırken sıkılır nefes verirken ise gevşetilir. Bu egzersiz ilk başlandığından 4 veya 5 defa olmak üzere tekrarlanır. Her nefes alışverişinde anüs kası sıkılır ve gevşetilir. Bu şekilde bu bölgedeki kaslar çalışmaya başlar.
İdrar tutmaya yarayan kasları bulmak 2. aşamadır. Bu kasları tuvalete çıktığınızda idrarınızı tutarak keşfedebilirsiniz. Bu kaslar kısa kaslardır, dolayısıyla bu kasları daha kısa sürelerle sıkıp bırakabilirsiniz. 3. aşama ise vajin kası ile çalışmaktan geçer. Bu kas anüs ve idrar kaslarının tam ortasında yer alır. Bu kası da nefes alırken sıkıp nefes verirken gevşetiriz.
Her üç kası da günde en az 3 kere çalıştırmak gerekir. Zamanla isterseniz egzersizlerin süresini ve sayısını da arttırabilirsiniz.
Sağlık Kanalı
Hepsini gösterÖksürük için evde neler yaparsak iyi gelir?
Yetişkinlerde ateş nasıl düşürülür?
Topuk dikeni nasıl tedavi edilir?
Boyun fıtığının belirtileri nelerdir?
Baş dönmesinin nedenleri neler olabilir?
Boyun fıtığı neden olur?
Bel fıtığının belirtileri nelerdir?
Kene nasıl çıkarılır?
Yorumlar