Kürtaj, hamileliğin yasal olarak 10'uncu haftasına kadar yapılabiliyor. Yani 10, 2,5 aylığa kadar, 3 aylığa kadar yapılabiliyor. Yasal olarak sınır bu. Ancak yasal sınırın dışında bakarsak bebeğin aşağıdan yani vajinadan çıkarılabileceği döneme kadar aslında yapılabilir.
Bebekte çıkan bir anormallik gibi bir zorunluluk halinde kürtaj kaçınılmaz hale gelebilir. Böyle bir durumda anne sağlığını tehdit eden bir durum ortaya çıktığı için kürtaj yapmak zorunlu. Bu durumda 10 - 13 - 14 ve 15'inci haftalara kadar kürtaj yapılabilir.
Bundan sonraki dönemde yine bebekteki bir anormallik, anne ile ilgili bir problem ya da herhangi benzer bir durumda eğer bebeği çıkarmak gerekiyorsa, o durumda da vajinal doğum yöntemini kullanmak gerekiyor.
15. Haftadan sonra yapılan kürtaj çok tehlikeli
14 - 15'inci haftadan sonra artık kürtajın kullanılmamasının nedeni, bebeğin iyice gelişmesi, kemiklerinin gelişmesi aşağıdan yani vajinadan parçalayarak çıkarması zorlaşıyor ve komplikasyon ihtimalini artırıyor. Ayrıca gebelik ilerledikçe rahim büyüdüğü için rahim duvarları da iyice inceliyor.
Hamilelikte rahim çok yumuşak olduğundan kürtaj işlemini yaparken rahmi delmek çok daha kolaydır ve bu riski almamak için. İlerleyen önemlerde kürtaj yöntemini kullanmamak yerindedir. Zaten genel olarak bu yöntem ilerleyen dönemlerde kullanılmaz.
Anne & Çocuk Kanalı
Hepsini gösterHamileliğin 8. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 9. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 6. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 5. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 4. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 7. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 3. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 2. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Yorumlar