Bebekler genellikle 2,5 kilo ile 3 kilo 300 gram arasında doğarlar. Bu bebekler her şey yolunda giderse sadece anne sütüyle beslenirler. İlk dönemde vücutlarındaki su miktarının fazlalılığından dolayı sıvı kaybederler. İlk 1 hafta, 10 gün içerisinde %10'luk kilo kaybedip, 10. gün civarında normal kilosuna ulaşırlar. Bu dönemde bebeklerin sadece anne sütüyle beslenmesi istenir. Bu dönemdeki bebeklerde sararma gibi sağlıkla ilgili sorunlar olabilir. İlk 1 haftalık dönemde bebeklerin göbekleri vardır ve bu dönemde göbekleri düşmeye başlar. Bu dönemde bebekler her gün yıkanabilirler. Bu dönemden sonra artık gaz şikâyetleri başlayabilir.
Bebekler ilk 1 haftada yaklaşık 15-20 saatlik bir uyku dönemi geçirirler. Her türlü sese, gürültüye karşı irkilerek cevap verirler. Korku ve yakalama refleksleri çok kuvvetlidir.
Ailelerin alarmda olması gereken durumlar
Bu dönemde bebekler sürekli ağlıyorsa ailelerin alert (uyanık) olması lazım. Bebek sürekli uyuyor ya da uykuya eğilimli ise acaba kan şekeri düşük mü diye düşünmek gerekir. Bebeğin sürekli tedirgin ve gergin bir hâli varsa acaba merkezi sinir sistemi ya da doğumla ilgili bir sıkıntı mı var diye düşünüp değerlendirilmelidir.
Anne & Çocuk Kanalı
Hepsini gösterHamileliğin 8. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 9. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 6. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 5. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 4. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 7. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 3. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 2. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Yorumlar