Çok çok nadir olmakla birlikte tedavi edilmeyen sinüzitlerin sonucunda sinüslerin konumu itibariyle bir göz apsesi, bir menenjit tablosu oluşabilir. Her tedavi edilmeyen sinüzit buna yol açar demek kesinlikle mümkün değil ancak kimi durumlarda, nadir olsa da tedavi edilmeyen sinüzit bu tür sonuçlar doğurabiliyor. Çünkü sinüzit bazen kendiliğinden de geçebilir. Sinüzit nedeniyle burundan nefes almak çok mümkün olmadığından ağız solunumu nedeniyle boğaz enfeksiyonlarına ve ağız enfeksiyonlarına yol açabilir.
Sinüsler tutulduğu zaman burun boşlukları ile birlikte orta kulak havalanması da bozulur. Bu, orta kulak iltihabı ya da diğer adıyla akut otitis media gibi durumlara da yol açabilir.
Sık sinüzit olan çocuklar, genellikle alt yolunum enfeksiyonlarına da açık hale gelirler. Çünkü burun boşluğundaki iltihabi akıntı geniz bölgesinden boğaz ve alt solunum yollarına akabilir. Bu şekilde de bir akciğer enfeksiyonuna zemin hazırlayabilir. Bu aşamada çocuk hekimleri bunu çocuk hekimleri teşhis edip tedavisini devralırlar.
Anne & Çocuk Kanalı
Hepsini gösterHamileliğin 8. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 9. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 6. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 5. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 4. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 7. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 3. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 2. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Yorumlar