Kabızlık 2 günden daha seyrek sıklıkta, sert ve zor kaka yapmaktır. Bebekler bağırsak hareketleri henüz tam olgunlaşmadığı için doldur boşalt sistemi ile kaka yaparlar. Özellikle 2. aydan sonra 4 - 5 günde bir kaka yapan bebekler olabilir ancak kaka sert değilse bebek kabız değildir. Biriktirmiş ve hepsini topluca boşaltmıştır. Bebeğin karnına masaj yapmak, kulak temizleme pamuğu ile makatına uyarı vermek bebeğin kaka yapmasını kolaylaştırabilir. Bebek oturmaya başlayınca bebeğin karın içi basıncı artar ve bebeğin kaka yapması kolaylaşır.
Bebek 6. ayda ek gıdalara başladıktan sonra yanlış beslenme alışkanlıkları yüzünden kabız olabilir. Devamlı kuru gıdalarla beslenen bebeğin kabız olma riski çok yüksektir. Meyve, sebze ve suyu yeteri kadar tüketmeyen bebek kabız olabilir. Bebeğin yoğurt ve muzu çok yemesi bebekte kabız riskini arttırır.
Bebeğin 1 yaşındandan önce inek sütü içmesi ve 1 yaşından sonra günde 500 mililitreden fazla süt içmesi bebeği kabız yapar. Bebekler 1 yaşına gelene kadar sadece anne sütü ile beslenmelidir.
Anne & Çocuk Kanalı
Hepsini gösterHamileliğin 8. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 9. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 6. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 5. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 4. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 7. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 3. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 2. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Yorumlar