Aşırı korumacı aileler çocuklarının hiçbir şekilde yanlış bir davranışta bulunmalarına izin vermezler ve genellikle çocuğun kendi kendine yapması gerekenleri de yapmasına izin vermezler. Örneğin çocuk kendi kendine yemek yiyebilecekken ona yemeğini yedirirler ve yemeğini yiyen çocuğun ellerini kendi kendine yıkaması gerekirken buna da izin vermeyip o işi de kendileri yaparlar. Bunun dışında çocuk düştüğünde hemen gidip çocuğu yerden kaldırır veya çocuk dışarı çıkmadan önce ona ayakkabılarını giydirir. Bu gibi durumlarda anne, çocuğu için bir anne olmaktan çıkmış ve çocuğunun kölesi olmuş durumdadır.
Bu derece yoğun bir ilişki bir süre sonra çocuğu bıktırır ve çocuğun annesinden ya da babasından sıkılmasına neden olabilir. Ancak, o zamana kadar üzerine çok fazla düşülmüş, hiçbir şeyi tek başına yapmasına izin verilmemiş çocuk kendine yetemez bir halde sürekli annesine ihtiyaç duyar ve ebeveynleri olmadan birşey yapamayacağını düşünür.
Ebeveynleri aşırı korumacı davranan çocuklar, sosyal hayatlarında da zorluk yaşayabilirler. Bu çocuklarda utangaçlık veya içe kapanıklık durumları dikkat çeker.
Anne & Çocuk Kanalı
Hepsini gösterHamileliğin 8. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 9. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 6. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 5. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 4. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 7. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 3. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Hamileliğin 2. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır?
Yorumlar