Arpacığın tedavisinde en önemli faktör, öncelikle oluşmamasını sağlamak.
Arpacık ağırlıklı olarak vücut direncinin düştüğü zamanlarda ortaya çıkar. Vücut direncinin düşmemesini sağlarsanız arpacık oluşumunu engellersiniz.
Arpacık bir şekilde oluştuysa kısa zamanda göz hekimine gitmeniz gerekir. İlk zamanda ve doğru yapılan arpacık tedavisi, ileride arpacığın oluşma olasılığını düşürür.
İlk aşamada tedavi kolay
Arpacık başlangıç seviyesinde ise damla tedavisi yeterli olur. Eğer enfeksiyon çevreye yayılmaya başladıysa hastanın antibiyotik ve antienflamatuar tipi ilaçlar kullanması gerekebilir.
İleri seviyedeki arpacıklarda kullanılan ilaçların mutlaka doktor kontrolünde alınması gerekir. Arpacık tedavisinde kullanılan ilaçları hastanın kendi başına eczaneden alması ve dozunu ayarlaması uygun değil.
Arpacık belli bir aşamaya geldiğinde kendi içinde toplanmaya ve küçülmeye başlar. Arpacık küçüldüğünde bir kapsül biçimine gelir ve burada kronikleşir.
Kronik arpacık
Kronikleşen arpacıklarda ilaç ve benzeri tedaviler arpacığın geçmesini sağlamaz ve bu arpacıklar cerrahi müdahale ile boşaltılabilir.
Gözde arpacık ameliyatı olmak sorunun tam anlamıyla çözüldüğü anlamına gelmez. Arpacık çıkarıldıktan sonra, gözün bir başka bölümünde tekrar oluşabilir.
Sağlık Kanalı
Hepsini gösterÖksürük için evde neler yaparsak iyi gelir?
Yetişkinlerde ateş nasıl düşürülür?
Topuk dikeni nasıl tedavi edilir?
Boyun fıtığının belirtileri nelerdir?
Baş dönmesinin nedenleri neler olabilir?
Boyun fıtığı neden olur?
Bel fıtığının belirtileri nelerdir?
Kene nasıl çıkarılır?
Yorumlar