Aküden kaynaklı arızalarda, yaş faktörü dışındaki arızalardan bahsetmek istiyorum öncelikle. Akümüzün en belirgin ve en özellikli kısmı akü bağlantılarıdır. Akü bağlantılarımızda herhangi bir korozyon, oksitlenme, gevşeklik olması durumunda, aracımızın çalışmasında ve aracımızın elektrik beslemesine ihtiyaç duyulan cihazlarında bir takım sıkıntılar yaşamamız mümkün.
Sabah kontrolü
O yüzden ilk yapacağımız kontrollerden bir tanesi şayet sabahleyin arabamız çalışmamışsa, akü başlarımızı kontrol etmek ve şayet gevşekse bunları bir aletle sıkmaya çalışmaktır.
Aracımızın şarj dinamosunda da birtakım arızalar sonucunda akü beslemesi kesileceği için akümüzde bir arıza meydana gelecektir. Bunu en kolay şöyle anlayabiliriz. Şayet kayışımız gevşekse, muhtemelen bir ötme sesi duyacağız. Eğer şarj dinamomuzda başka bir problem varsa yine ses şekline döneceğiz.
Aküm bitti mi?
Ancak arabamızın aküsünün bitip bitmediğini, genellikle yeni nesil aküler üzerinde bir gösterge ile anlarız. Yeşil, siyah ve beyaz renkleri bize gösteren ve akünün durumu hakkında bilgi veren bir ikaz göstergesi vardır.
Bu küçük bir pencere şeklindedir ve üstten dik bir şekilde baktığınızda oradaki yeri ve rengi algılayıp, akünün ne durumda olduğunu anlayabilirsiniz.
Otomotiv Kanalı
Hepsini gösterAracın daha az yakıt harcaması için vites değiştirirken nelere dikkat etmeliyiz?
Araç stop ettirmeden nasıl kaldırılır?
Araç geri geri nasıl park edilir?
İki aracın arasına nasıl başarılı bir şekilde park edilebilir?
Dik yokuşlarda aracı kaydırmadan nasıl kalkış yapılır?
Yakıt tasarrufu için yoğun trafikte nasıl araba kullanmak gerekir?
İki araç arasına nasıl park edilir?
Direksiyon sınavında nelere dikkat etmeliyiz?
Yorumlar