Sağlık > Kadın Sağlığı > 7 Soruda Vajinal Akıntılar
Vajinal akıntısı olan kadınlar hangi durumlarda doktora başvurmalı?
UZMANLA TANIŞIN
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kağan Kocatepe
Lütfen puan verin:
(26 kez oylandı.)
 
Filtreleyin:
senanuricinak | 1 ay 16 gün önce
1
genital bölgemde sürekli iltihaplı sivilceler çıkıyor. bunun sebebi ne olabilir? teşekkürler.
asyaa | 2 ay 13 gün önce
4
merhaba. bir haftadır akıntım var. koyu renkli kahverengi bazende daha koyu oluyor. geneldede iplik iplik oluyor. adet olmama yakın başladı yarın adet olmam gerekiyor. onunla bir ilgisi varmı bilmiyorum ama bilgi veren olursa sevinirim.
eylemmm | 3 ay 10 gün önce
2
merhaba. vajinal akıntım var yalnız kaşıntı yok. kötü koku biraz var .rengi sarı ve bu hep var. fizyolojik mi doktora başvurmam gerekir mi?
Destinaz | 3 ay 22 gün önce
1
Birkaç ay önce yüksek ateşten sanırım üşütmemden dolayı rahatsızalndım. 10 adet penisilin iğne ardından doktor takviye amaçlı alfasid adında antibiyotik verdi ve sadece 1 kez kullandıktan sonra vajinada dayanılmaz şekilde kaşıntı başladı. Kullanabileceğim her türlü ilacı kullnadım. Ovüller vacı hec, vajı c biteral 500 tablet hap. Hiç birşekilde tamamen geçmiyor, sürekli tekrarlıyor peynir kesiği gibi, iğrenç koku yapan bazen çok sarı bazen yeşilimsi bir renkde oluyor akıntı. Ne yapacağım dayanılmaz bu kaşıntılar. Nolur yardım. Ben çalışan biriyim. her türlü beni etkiliyor. bende başka bir rahatsızlık olabilir mi acaba? ayrıca ben 4 yılllık evliyim. çocuğum yok. hamilelikte bu tür enfeksiyonların erken doğum yada düşük tehlikesi yapacağına dair duyumlar alıyorum, doğrumu??? Cevabınızı bekliyorum. ACİLLLL
sarem | 5 ay 1 gün önce
0
merabalar ben 22haftalık ilk bebegime hamileyim. yaklaşık 1 aydan beri vajinada acı hissediyorum. bazen geçer gibi oluyo ama hala devam etmekte mantar gibi bişey degil. kaşıntım kötü kokulu, akıntım yok. bebegime zarar veren bişey olabilir mi? endişeleniyorum cevapınızı en kısa zamanda bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Bu konuda soru sorun ya da katkıda bulunun
E-posta adresiniz (Başkaları görmeyecek. Üyeliğiniz için gerekli.)
1000 karakter yazabilirsiniz. 1000 karakter hakkınız kaldı.
Vajinal akıntısı olan kadınlar hangi durumlarda doktora başvurmalı?

Önceden beri var olan bir akıntıysa ve şikayete neden olmuyorsa bu vajinal akıntı, fizyolojik akıntıdır. Bu durumlarda kadınların doktora başvurmalarına gerek yok, olağan kontrollerine gidebilirler.

Akıntının rengi çok önemli

Ama akıntı birden ortaya çıktıysa, beraberinde kötü koku ve kaşıntı varsa, rengi sarı, yeşil veya kahverengi ise bu enfeksiyona işarettir. Bu tür durumlarda veya ilişki sonrasında oluşan kanamalar da bir akıntı olarak kabul edilirse eğer, bu tür durumlarda mutlaka doktora başvurmak gerekiyor.

Bunun altından bir mantar enfeksiyonu çıkabilir, bakteriyel enfeksiyon çıkabilir, rahim ağzında bir yara çıkabilir, rahim ağzında herhangi bir oluşum olabilir. Bu tür durumlar söz konusu olabileceği için gecikmeden doktora başvurmak gerekir.

Doktorun yapacağı muayene çok basittir. Doktor bir sinir testi ve gerekirse vajinal kültür alır ve gözle muayenede de bunu mikroskop altında inceleyerek tanı koyabilir.

yazdır