Şifrenizi sistemde kayıtlı olan e-posta adresinize gönderdik. Eğer şifre hatırlatma e-postası ulaşmazsa junk/spam klasörünü kontrol etmeniz yerinde olur. Belki yanlışlıkla oraya düşmüştür.
İstanbul'da doğdu. Lise eğitimini Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesi'nde, yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı.
Lausanne Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde kısa dönem okudu. Muhasebecilik, Türk Hava Yolları yer hostesliği, gemi brokerlığı, bankacılık yaptı. New York'ta bankacılık semineri aldı.
Çocukluk döneminden beri hobi olarak el sanatları ile uğraştı. Beş şiş çorap örmeden, tığ işine, goblenden patchwork'e, dikişten kuru çiçek aranjmanına ve ahşap boyamadan cam boyamaya kadar elle yapılan her zanaatı denedi.
Son olarak takı ile ilgilenmeye başladı. 1.5 sene takı eğitimi aldıktan sonra yurtdışı ağırlıklı satışlarına başladı. Bu dönem içinde Anadolu medeniyetleri ve Anadolu kültürleri üzerine araştırmalar yaptı ve edindiği bilgileri "Otantik Anadolu Takıları" koleksiyonu ile çalışmalarına yansıttı.
TV8'de "Derya Gibi", "Ve Moda"; TGRT'de "Zeynep'le Her şey Onda", Digitürk Elmax'ta "Hülya Aydın'la Hayata Dair", Star TV'de "Safiye ile Faik", Kanal 1'de "Yeni Gün" programlarına davet edilen Aşçıoğlu, çeşitli televizyon programlarının ve dizi karakterlerinin de takı sponsorluğunu yaptı.