Özel Efekt Eğitmeni Engin Yıldız
Soru sayısı: 9
Toplam izlenme: 12,961

1981 yılında Amasya'da doğdu. Ortaöğretim ve yüksek öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1999 yılında sistem programcısı olarak iş hayatına başladı.

Kısa bir süre sonra oyun programlama, 3 boyutlu animasyon ve özel efekt konularına merak saldı. 2000 yılında İntro Prodüksiyon şirketinde 3D animatör olarak çalışmaya başladı. 2006 yılına kadar birçok reklam, prodüksiyon, oyun programlama, simülasyon gibi projelerde görev aldı.

Aralık 2006'da Türkiye'nin İlk 3D Animasyon ve Görsel Efekt okulu olan CgPark'ı, uzun yıllar birlikte çalıştığı arkadaşı Ahmet Yetgindağ ile birlikte kurdu.

Halen Cgpark'ta yöneticiliği görevini sürdüren Yıldız, aynı zamanda Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü'nde 'Video Grafikleri ve Özel Efekt' eğitimeni olarak görev yapıyor.

Boğaziçi, İTÜ, Maltepe, Bahçeşehir, Bilgi, Sakarya, Doğuş üniversitelerinde Oyun Tasarımı ve Programlama, Sinemada Özel Efekt ve 3 Boyutlu Animasyon gibi konularda konferanslar verdi. Yerli ve yabancı birçok radyo, televizyon ve dergilerde röportajları ve yazıları yayınlandı.
Konu: AutoCAD

AutoCAD'in ne tür zayıf yanları var?

Özel Efekt Eğitmeni Engin Yıldız | Kategori: Programlar | 1126 kez izlendi
Konu: AutoCAD

AutoCAD nedir?

Özel Efekt Eğitmeni Engin Yıldız | Kategori: Programlar | 2174 kez izlendi
Konu: AutoCAD

AutoCAD kullanmayı nerede öğrenebiliriz?

Özel Efekt Eğitmeni Engin Yıldız | Kategori: Programlar | 1669 kez izlendi
Konu: After Effects

After Effects nedir?

Özel Efekt Eğitmeni Engin Yıldız | Kategori: Programlar | 1947 kez izlendi