Gazeteci Yazar Mehmet Yaşin
Soru sayısı: 22
Toplam izlenme: 36,334

Gazeteciliğe 1969 yılında Dünya Gazetesi'nde düzeltmen olarak başladı. Daha sonra meslek hayatına Hürriyet Gazetesi'nde gece muhabirliği yaparak devam etti.

Üniversite öğrenimi süresince gece muhabirliği yapan Yaşin daha sonra çeşitli gazetelerde sayfa sekreteri, redaktör, sorumlu müdür, yazı işleri müdürü ve yayın yönetmeni olarak görev yaptı.

20 yıl boyunca günlük gazetelerde çalışan Mehmet Yaşin, Atlas Dergisi'ni çıkartarak dergicilik alanına geçti. Çıkardığı Atlas Dergisi kısa zamanda Türkiye'nin en çok satan dergisi haline geldi.

Yaşin daha sonra Hürriyet Dergi Grubu genel müdürlüğüne atandı. Bu görevi sırasında birçok yeni derginin çıkmasında önemli rol oynadı. Doğan Kitap genel müdürlüğü de yapan Yaşin, yeni yazarların keşfedilmesinde katkıda bulundu.

Mehmet Yaşin halen CNNTürk'te her hafta yayınlanan 'Lezzet Durakları' programını gerçekleştiriyor, gezme, yeme ve içme konularında başta Hürriyet Gazetesi olmak üzere birçok dergide yazıyor.

Kitapları:
  • Uzakname (2004)
  • Yakınname (2006)
  • Lezzet Durakları (2007)