Cevaplar

 
Siroz nasıl bir hastalıktır?
Etiket:
İlginizi çekebilir
UZMANTV Rehber'den cevaplar
gurul

dedem 73 yaşındayken siroz oldu. karaciğer nakli şart dediler. bir süre sonra karaciğer bulundu, amaliyatı başarılı geçti ve iyileşti. şu anda 78 yaşında ve sürekli karnı şişiyor. sizce yeniden mi siroz oldu? çok korkuyorum cevap verin lütfen.

Cevap ver

buketsu
-2

Annem karaciğer siroz hastası ve şu aralar karında, yüzünde, ayaklarında şişmeler var ve tansiyonu düşük çıkıyor. Psikolojisi iyi değil, doktora gitmek istemiyor. Nakil gerekli diyor doktorlar. Şu an çok canımız sıkkın, ne yapabiliriz lütfen yardımcı olun.

Cevap ver

manastırlı

Günde bir paket sigara ve özel günlerde (eğlence vb. gibi) alkol alan birinin siroz olma ihtimali ne kadardır?

Cevap ver

Akıncı96

Siroz karaciğerden parça alınmadan, kan tahlili ve testlerle de belli olabilir mi?

Cevap ver

bayjapon

Hocam, hepatit b hastasıyım. 2007 yılının 11 ayında ilk tanıyı aldım. o tarihten itibaren tedavime başlandı. biyopsimi oldum, hai 7 fibroz 2 çıktı. interferona başlandı. interferona başlanırken hbv dna 100milyond.u interferon tedavisinin 6 ayının sonunda 650 milyona fırladı. doktorum interferonu kesip entekavire başladı. hbvm şu anda 60 bine kadar düştü ama alt astlerim normal biliburunlarım yüksekte total bil 4.5 karmım şişiyor. idrarımda azalma var, aşırı gazım oluyor. yüksek tansiyonum da çıktı. cozar alıyorum. karaciğerimde kistim de vardı. 2008 yılında16 milim olan kist 22 mm çıkmış. basit kist dedi doktorum. surat kısmım kızardı hazımsızlıgım arttı. karaciğer ve dalagımda büyüme varmış. 2 gün önce çekindigim ultrasonda radyoloji uzmanı öyle dedi. doktorum önemli değil dedi. 31yasındayım, izmir'de oturuyorum. siroz muyum?

Cevap ver

mert01
4

Arkadaşlar Atatürk de sirozdan ölmüştü, değil mi?

Cevap ver

İzlediğiniz cevaba katkıda bulunun
750 karakter hakkınız var 
Gönder
Abone olun

Sindirim Sistemi kanalına yeni konu eklendiğinde sizi haberdar edelim mi? E-posta aboneliği için tıklayın

Cevapla & izle

Tortikalis hastalığı vücutta hangi bölgeyi etkilemektedir?

Her yerdeyiz
İnternet
iPhone
Tivibu
Mobil