Sağlık

>

Ruh Sağlığı

>

Panik Atak


Panik atak nedir?

Lütfen puan verin:
(114 kez oylandı.)
Facebook'ta paylaş
Filtreleyin:
Bende de var ama ruhum asiri daraliyor. Bu ne bicim bir lanet?!
Panik atak ile depresyon arasındaki farkı tam çözemiyorum. Panik atak geçici, aniden çıkan bir problem gibi vurgulanıyor. Bunun yanında gün boyu süren gerginlik sıkıntı hali olması sizce durumu panik atak teşhisinden uzaklaştırıyor mu?
Panik atak bir zengin hastalığıdır, dolayısıyla doktorlar için de iyi birer müşteridir. Aniden zengin olan hemen tüm arkadaşlarımda çıktı.
merhaba. ben yeni üyeyim. ben de panik atak hastasıyım. ama bununla mücadeleyi öğrendim sayılır. ben şunu sormak istiyorum pa da görme bozukluğu algılayamama görüntü dağılması olur mu? ben sıklıkla bu sorunla karşılaşıyorum bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
aynı sorunu ben de yaşıyorum.
ben de diyordum bana neler oluyor boyle diye. meğer sizlerde de aynı dertler varmış. dert de allahtan dermanda. en buyuk ilaç ilahiyat. doktorlarımızı hocalarımızı allah basımızdan eksık etmesın .onlara o idrağı veren de allah. arkadaslar doktorlarımıza guvenın. kendınızı ıbadete verın. şifa dileyin. allah vermek ıstemeseydi, istemeyi vermezdi. o sıkıntılar bastıgında günahlarınızla yüzleşin. yapmamaya calısın. hemen bır doktora gidin. tedavinizi ilaçlarınızı aksatmayın. açın bakın gazeteye, aksam haberleri izleyin bakın mılletde ne dertler var. şükredin. beterin beteri vardır.
merhaba ben uykuya dalmak uzereyken nefesım kesılıyor, bogulacakmısım gıbı gelıyor ve yerımden fırlıyorum. kalkınca hıcbır sey kalmıyor sebebı nedır?
benim de öyle oldu. 3 gece bunu yaşadım. daha sonra gece 4'te kendimi acilde buldum. sakinleştirici serum ve oksijen verdiler. ertesi gün daha fena oldum. bu sefer hiçbir şey vermediler. kan tahlili ve birkaç fimlerden sonra doktor panik atak olduğumu söyleyip bir ilaç verdi. mutluluk ilacıymış ama ben en kısa zamanda bir psikoloğa gitme taraftarıyım çünkü bir şey yerken ya da içerken boğazımda kalacak korkusu ile yaşıyorum. bu yüzden ağzıma bir lokma dahi koyamıyorum.
benim tek iteğim şu titremelerden kurtulmak, baş titreme ve el titremesi. bunun caresi varsa bir bilsem dunyalarımı verirdim. hastalıktan korkmuyorum artık 5 senede alıştım ve paniklenmiyorum o kadar fakat bazen istesem de istemesem de bazı kişilerde o kadar rahatsız oluyorum ki birden kontrolden cikıyorum ve titremeye başlıyorum. her şeye ragmen hayat güzel. nice caresiz insanlar varken ben yine ayaktayım ve Allah'a şükür ediyorum. umutlarımı kaybetmek istemem.
ben de bir haftadır kalp ağrıları çekiyorum. doktora gittim hiçbir şeyin yok deyip beni eve gönderdi. ama kalp ağrılarım geçmiyor. sonra arkadaşım panik atak olabileceğimi söyledi. tedavi edilmeden iyileşemez miyim? yani ilaç kullanmak istemiyorum. kişinin kendisiyle alakalı imiş. ben bunu kendim atlatabilir miyim? neler yapmalıyım kalp ağrılarımın geçmesi için? sanırım kafama taktığım sorunlarımdan dolayı başladı. çok sevdiğim insanı bir an kaybettiğimi düşündüm ve o günden sonra kalbim ağrıyor. kötü olan hiçbir şey düşünmüyorum. yine de geçmiyor ağrılarım. şu an yazarken bile ağrı çekiyorum. önce ağlamaya başlıyordum. şimdi nasıl olsa geçecek diyorum ama geçmiyor.
doktora gitmeden atlatman zor. allah yardımcın olsun.
Bende panik atak var sanırım çünkü genelde geceleri sıkıntılarım oluyor, çarpıntım çok oluyor ve genelde soluk alamıyorum gibi oluyor. Ben bu hastalığa 3 yıl önce katıldım ne yazık ki. :( İlk başta kalp sandım, 3 yıldır kalbe gidiyorum ama bir şey çıkmıyor. Şimdi ne yapacağım, nasıl atlatacağım? Lise sınavında düşük puan alırsam ne olacak? Çünkü geceleri rahat uyuyamıyorum. Lütfen akıl verin. :(
Bende de panik atak hastalıgı var. Kendimi ölecek sanıyorum. Gözümün önüne mezarlık geliyor, kendimi çok yanlız hissediyorum. Kendimi bazen dinliyorum ve çok rahatlıyorum. Panik atak durumunda sakinleştirici kullanıyorum ve en yakın zamanda tedavi olacağım. Herkeze Allah şifa versin.
Bende de var ne yazik ki. Bu hastalıkta kendi doktorun olacaksın yoksa atlatamazsın.
İzlediğiniz cevaba katkıda bulunun
E-posta adresiniz (Başkaları görmeyecek. Üyeliğiniz için gerekli.)
1000 karakter yazabilirsiniz. 1000 karakter hakkınız kaldı.
Psikiyatri Uzmanı  Dr. Haşmet Işıklı
Psikiyatri Uzmanı
 
Ruh Sağlığı kategorisine yeni konu eklendiğinde sizi haberdar edelim mi?
E-posta aboneliği için tıklayın
Şizofreniyle ilgili hangisi yanlıştır?
Yaşlılık döneminde ortaya çıkar
Toplumda görülme sıklığı yüzde 1'dir
Panik atak nedir?

Panik atak bir kaygı bozukluğudur. Kontrol edilemeyen bir sıkıntı, korku ve panik halini tanımlar. Aniden ortaya çıkar. Kişi kendisinin öleceğini veya herhangi bir şekilde fiziksel zarar göreceğini zanneder, korkuya kapılır, kendisinin hastaneye götürülmesini ister.

Panik atak sırasında nadiren bayılma ortaya çıkabilir. Fiziksel bir rahatsızlık değildir, tamamen psikolojik kaynaklıdır.

Ancak bazı panik atak hastalarının kalp kapakçıklarının birinde hafif bir çökme tespit edilmiştir. Ama bu hastalığın fiziksel olduğu anlamına gelmez.

Fiziksel rahatsızlık eşlik edebilir

Hastalar genelde önce dahiliye veya kardiyoloji bölümlerine gider, ardından psikiyatriste gelirler.

Yalnız hastalığa fiziksel bir problem eşlik edebilir. Buradaki problem, panik atak hastalarının bundan tatmin olmayıp, sürekli tetkik yaptırmak istemeleridir.

Bu nedenle hastanın bir uzmana görünüp, fiziksel bir şey olmadığını öğrendikten sonra psikiyatrik tedavisinin yapılması uygun olur. Çünkü ikna olmaları, ya da bu yolla rahatlamaları mümkün değildir.

yazdır