Cevaplar

 
Nefes darlığı nedir?
Etiket:
İlginizi çekebilir
UZMANTV Rehber'den cevaplar
humdem
1

Merhaba hocam ben yaklaşık 3-4 yıldan beri nefes darlığı çekiyorum. Bu arada da 2 kalp kapakçığımda minimal yetmezlik teşhisi konmuştu. Kalp ile ilgili testler yaparken solunumumda problem olduğunu, (kalp) rahatsızlığımdan kaynaklanmadığını, solunum testi yaptırmamı istedi. Solunum testi sonucum düşük çıktı yani göğüs hast. doktorum, sınırlar içerisinde ancak en alt sınırda dedi. Astımdan şüphelendi ancak tam astım da diyemem daha farklı belirtiler olması da lazım dedi. Burnunla alakalı sıkıntımı sordu. Ben de KBB'ye gittim burun eti var ama önemli değil ilaçla küçültülür dedi. Yürürken, konuşurken çok zorlanıyorum. Ailemde astım yok. Öksürük balgam, hırıltı yok. Nefes almak istiyorum artık. Yaşım 28. Gebelik düşünüyoruz. Yardım edin lütfen.

Cevap ver

miledy

bu gece uykudan nefesimin yetmedigini hissederek uyandim, çok korktum ve hemen bu siteyi açıp bazı bilgiler almaya çalıştım. öncelikle teşekkür ediyorum ve bir sorum var, aldığım nefes sanki bana az geliyor, esnemek zorunda kalıyorum. bu durum uzun zaman öncesine kadar ara ara oluyordu, bu gece ise çok daha kötü oldu. Astım ya da başka bir akciğer rahatsızlığım yok. Hangi doktora başvurmalıyım?

Cevap ver

burak100
1

Benim de daha önce nefes darlığım vardı ama solunum cihazı ile geçiyor. Dikkat:Nefes darlığı bademcik iltihabı ya da bademcik ameliyatının yapılacağının belirtisi olabilir.

Cevap ver

horizon2

Sıcak ve nemli havada nefes darlığı sorunu yaşıyorum. Serin ve soğuk havalarda boyle bir şikayetim yok. Sizce neden kaynaklanmaktadır?

Cevap ver

tayiip

Merhaba hocam, babam bypass ameliyatı oldu, yaklaşık 40 gündür solunum cihazına bağlı yaşıyor. Acaba iyi olacak mı?

Cevap ver

ozmerveee
-1

Merhaba hocam. Gecen hafta cuma günü aniden gelişen nefes darlığı ve sağ omuzdan baslayıp kaburgasının altından baslayan 3 yerde nefes aldığında agrı vardı. Sulu zatürre teshisi kondu. Acaba 1 haftalık tedavi sonucu cigerindeki su gider mı? :( Gitmezse ne kadar zamanda gider? Benim de iki gündür babamla aynı şikayetlerim var, acaba zatürre bulaşıcı mı? Agrılarım psikolojk olabilir mi? En kısa sürede cevap bekliyorum.

Cevap ver

spanhc
20

Sayın hocam, yaklaşık 1 aydır nefes darlığı çekiyorum, özellikle yemek yedikten sonra sıklaşıyor, şişmanlık gibi bir rahatsızlığım da yok. Nefesim daraldığında esneme ihtiyacı duyuyorum ve esnediğimde karnımda bir baskı oluyor. Bilgilendirme açısından yardımcı olursanız çok sevinirim sayın hocam, iyi günler.

Cevap ver

nese_nesecik
7

uykudayken ve günlük hayatta nefesim kesiliyor. nefes alamıorum 1-2 saniye. ne yapabilirim?

Cevap ver

İzlediğiniz cevaba katkıda bulunun
750 karakter hakkınız var 
Gönder
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hakan Solak
Göğüs Hastalıkları Uzmanı
Uzm. Dr. Hakan Solak
Abone olun

Göğüs Hastalıkları kanalına yeni konu eklendiğinde sizi haberdar edelim mi? E-posta aboneliği için tıklayın

Cevapla & izle

Viagra alındığında ereksiyon olmak için...

Her yerdeyiz
İnternet
iPhone
Tivibu
Mobil