Sağlık

>

Kulak Burun Boğaz

>

Kulak Çınlaması


Kulak çınlaması nedir?

UZMANLA TANIŞIN
Lütfen puan verin:
(16 kez oylandı.)
 
Filtreleyin:
murat_06 | 8 gün 4 saat önce
0
Merhaba, bende yaklaşık 4 senedir farenjit ve sinüzit var. Çok doktora gittim hemen hemen hepsi antibiyotik verdi geçmedi. (10 senedir sigara içiyorum.) Bu aralar ise 2-3 gündür kulak çınlaması var ve sarı renkli balgam çıkarıyorum. Ne yapmalıyım ve neden dolayıdır kulak çınlaması ve balgam? Teşekkür ederim.
elif__moral | 2 ay 29 gün önce
5
ben 15 yasindayim, adim elif. uzun zamandan beri kulagim cinliyor, bas ve boynumda bazen darbeler oluyor. ne yapicami bilmiyorum, cok korkuyorum bir hastaligim olmasindan. doktora da daha gitmedim... cevapinizi bekliyorum
Oyku_Doruk | 3 ay 22 gün önce
3
Uzun süredir kulağımda ses sorunum var. Daha önce defalarca doktora gittim ama olumlu bir sonuç alamadım. Sorun olmadığını söylediler . Kulağımda sürekli ses ve zorlama hissediyorum. Havuzda ya da denizde başımı suya daldırdığım an korkunç bir basınç hissediyorum. Kulağımda hafif kaşıntı vardı ve damla vermişlerdi. Ben o damlayı her damlatışımda damlanın düştüğü an deliye dönüyordum korkunç bir ağrı hissediyordum. Kireçleme olabileceğini söylediler ama kesin bir tanı konamadı. Sizlerin yorumunu da almak isterim. Şimdiden teşekkürler
Ekrem-Soydal | 3 ay 22 gün önce
1
Yaklaşık 6 aydır ben de kulak çınlamasından şikayetçiyim. Önce sol kulakta yavaş olarak başladı, şimdi biraz daha şiddetli. Sağ kulağımda ise daha az olmakla birlikte çınlama var. Çınlama başladığından 2 ay kadar sonra doktora (KBB-Prof.) gittim. İşitme testi yaptı ve sol kulakta bir miktar işitme kaybı olduğunu söyledi. Bir ilaç verdi kırmızı mercimek tanesi büyüklüğünde ve çınlamanın önüne geçilemeyeceğini, belki azalabileceğini söyledi. İlaç bitti, bir ay sonra bu sefer başka bir şehirde başka bir doktora (KBB) gittim. O da çınlamanın yok edilemeyeceğini, ancak verdiği ilaçları en az 3-4 ay ( ki içlerinde önceki doktorun verdiği ilaç da vardı ) kullanmak gerktiğini belirtti. Verilen ilaçları bitirdim, ikinci kez de satın alıp devam ettim fakat çınlamada azalma olmadı. Zaten doktor da (Genellikle söyledikleri gibi ) sonuç hakkında iyileşme garantisi vermemişti. Bu yüzden ilaç kullanarak karaciğer ve böbreğimi riske atmaktansa kulağımın çınlamasına razı olarak yaşıyorum.
Bu konuda soru sorun ya da katkıda bulunun
E-posta adresiniz (Başkaları görmeyecek. Üyeliğiniz için gerekli.)
1000 karakter yazabilirsiniz. 1000 karakter hakkınız kaldı.