Kullanıcı girişi
Kullanıcı adımı unuttum
Şifremi unuttum
Giriş yap
UZMANTV'ye Facebook hesabınız ile üye olun

VEYA eposta adresinle üye ol
Zaten üye misin ? Giriş yap

Kullanıcı adı hatırlatma
Kullanıcı adınızı e-posta adresinize gönderebilmemiz için, lütfen e-posta adresinizi yazıp gönder butonuna basın.
Şifre hatırlatma
Şifrenizi e-posta adresinize gönderebilmemiz için, lütfen kullanıcı adınızı ya da kayıt olurken bize verdiğiniz
e-posta adresinizi yazıp gönder butonuna basın.
ya da
İşlem Tamam
Şifrenizi sistemde kayıtlı olan e-posta adresinize gönderdik. Eğer şifre hatırlatma e-postası ulaşmazsa junk/spam klasörünü kontrol etmeniz yerinde olur. Belki yanlışlıkla oraya düşmüştür.

Üye giriş sayfasına git.

Tamam

Kimler Avusturya'ya göçmen olarak başvurabilir?

1,433
kez izlendi
Puan: 0.88 / 5
Detaylı Açıklama

Kimler Avusturya'ya göçmen olarak başvurabilir?

Avusturya'ya göçmen olarak başvurmak için belli kriterlere sahip olmanız gerekir. Avusturya'da uygulanan iki tür göçmenlik programı vardır. 

Avusturya göçmenlik programlarından biri mavi kart (Blue Card) programıdır. Mavi Kart programı beyaz yakalı çalışanlara hitap eder. Bu programa başvurabilmek için şu şartlar aranır:
- İyi derecede Almanca bilmek
- Fakülte mezunu olmak
- Bitirilen üniversitenin Avusturya denkliğinde olması
- Çalışılan meslek grubunun Avusturya ekonomisine katkı sağlayacak mesleklerden olması

Bilgisayar mühendisliği, makine mühendisliği, doktorluk, matematik mühendisliği gibi meslekler Avusturya'da geçerliliği olan mesleklerdir. Blue Card başvurusu yapabilmek için Avusturya'dan bir iş teklifi almış olmanız gerekir. Kişinin bu iş teklifi ile aylık en az 3800 Euro gelir elde etmesi beklenir. Tüm şartları sağlayan kişi ailesi ile birlikte Avusturya'ya Mavi Kart başvurusunda bulunabilir. 

Avusturya'ya yapılabilecek ikinci göçmenlik başvurusu çalışmadan ikamet etmeye yönelik bir programdır. Bu program içindeki kriterler Mavi Kart başvurusuna göre daha esnektir. 

Çalışmadan Avusturya'dan oturma izni alabilmek için Türkiye'den düzenli bir şekilde aylık gelire sahip olmak gerekir. Bu gelir iki kişilik bir aile için yaklaşık 2500 Euro olmalıdır. Bu tip başvuru için akıcı Almanca şartı aranmaz. 

Videoyu Göster

İş & Para Kanalı

Hepsini göster

Yorumlar

Sitene ekle
Kapat