Cevaplar

 
İnmemiş testis ameliyat dışında nasıl tedavi edilir?
Etiket:
İlginizi çekebilir
UZMANTV Rehber'den cevaplar
bukelamun

30 yasindayim. 10 yil once inmemis testis ameliyati oldum. Sag testisim kesenin 15 cm yukarisindaydi. Ameliyatla askiya alinarak kesenin agzina kadar indirildi. O zamanlar doktorum zamanla testisin aşağı düşeceğini, tam yerine oturacağını ve zamanla büyüyeceğini söyledi ama dediği gibi olmadı. Ne büyüdü, ne de torbaya düştü. Şimdi bu durumumun herhangi bir tehlikesi var mi? Tekrar ameliyat olmali miyim? Olduktan sonra da testis buyume saglar mi? Tesekkurler

Cevap ver

aysegulcalkan

15 aylık oğlum 1 ay önce inmemiş testis amelıyatı gecirdı. Kontrollerınde doktorlar bır sorun olmadığını söylediler ancak ben altını açtıkca kontrol edıyorum ve amelıyat olduğu tarafta bır çöküntü söz konusu. Bu normal mi? Ameliyat sonrası tekrar yerınden kayma ya da cıkma durumu olabılır mı?

Cevap ver

ümitemre
2

3 yıl 3 aylık oğluma 1 aylıkken inmemiş testis teşhisi konuldu. Doktor, 9 ay beklememizi, inmezse ameliyat gerektigini söyledi. 9 aylıkken götürdüm, doktor testisinin skrotumda yani torbada oldugunu söyledi. 1 yaşında tekrar götürdüm yine skrotumda dedi. Aradan 2 sene geçti, oglumun sag kasıgında fıdık oluştu. Çocuk cerrahisi sag tarafında kasık fıtığının oldugunu, sol tarafındaki testisin hala inmedigini söyledi. Şu an ameliyat olacak ama işe yarar mı bilmiyorum. Çok geç kaldığımızı sanıyorum. Eger inmediyse niye o zaman söylemediler. Lütfen beni dikkate alıp 3 yaş 3 aylık bir çocuğun ameliyat olduktan sonra testisi normal olur mu, ileride problem yaşar mıyız, cevap verir misiniz? Çok geç kalmış mıyız? Lütfen cevap.

Cevap ver

selgin
8

16 aylık bebeğime utangaç testis teşhisi konuldu. Ancak testisinin kasık bölgesine yakın durduğunu ve testis torbasının küçük olması nedeni ile testisin inmediği söylenildi. Bunun için de Pregnyl iğnesi verildi. Sizce bu iğnenin testislerinin inmesinde bir katkısı olabilir mi? Verilen tedavi doğru mudur? Teşekkür ederim.

Cevap ver

İzlediğiniz cevaba katkıda bulunun
750 karakter hakkınız var 
Gönder
Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selami Sözübir
Çocuk Cerrahisi Uzmanı
Prof. Dr. Selami Sözübir
Abone olun

Bebek Sağlığı kanalına yeni konu eklendiğinde sizi haberdar edelim mi? E-posta aboneliği için tıklayın

Cevapla & izle

Yeni doğanlardaki kasılmaların nedeni nedir?

Her yerdeyiz
İnternet
iPhone
Tivibu
Mobil