Cevaplar

 
Hepatit B nasıl bulaşır?
Etiket:
İlginizi çekebilir
UZMANTV Rehber'den cevaplar
mrve00

Hepatit B taşıyıcısı olan hastaya yaptıgım müsküler iğne elime battı, bağışıklılığım var ama hepatit B olma riskim çok mu?

Cevap ver

mrve00
-1

Taşıyıcı hepatit B olan hastanın iğnesi elime battı. müsküler yapmış oldugum iğne... bağışıklılığım vardı ama hepatit B olma riskim kaç?

Cevap ver

wizzy
8

Hepatit B taşıyıcısı olan kişilerin HBsAG değeri de pozitif ise gıda alanında, mutfakta ya da servis alanında çalışması mümkün müdür? Bu konuda Sağlık Bakanlığı sitesinde bir bilgi bulamadım.

Cevap ver

tanısaydın
8

Yaklaşık 70 gun önce kadın arkadasımla cinsel ilişkiye girdik ve olaydan sonra yani 70 gunun sonun telefonlaştık. Karın bölgesinden ameliyat olacaktı. hastaneye gitmiş, kan testi yapmışlar ve Hipatit B cıkmış. Bana telefon actı, "senden bulaşmış olabılır mı?" dedi. Halbukı ben 25 yasındayım, bugune kadar hastaneye gitmişliğim yok, benden olamaz dedim ama içime de kurt düşmedi diyemem. Acaba bana da bulaşmış mıdır? Lütfen bu konuda bana yardımcı olun, bana bulaşmış mıdır?

Cevap ver

semazer
5

Hocam, annnem bundan 3 hafta önce beyin kanaması geçirdi. 1 hafta yoğun bakımda özel hastanede kaldı. Bakırköy Devlet Hastanesi Nöroloji 3. Kısım'da yatıyor. Bugün doktoruyla görüştüm. Sağ tarfı felçli ama bir yandanda hepatit b virüsü kapmış. Doktor şu an tehlikeli bir durumu olmadığını söylüyor ama daha sonra karaciğer doktoruna götürebilirsiniz diyor. Pazartersi taburcu olup eve gelecek, 1-1,5 ay kadar evde biz bakacağız, ardından fizik tedevi görecek. Bu zaman zarfında Hepatit b ile ilgili ne yapmamız gerekecek? Doktora gitmemiz gerekiyor mu? Tehlikeli mi?

Cevap ver

melischka
6

Hocam merhaba. Annem hepatit b taşıyıcısı ve hastası. Anneannem de siroz hastası. Doktor karaciğerinde yağlanma ve büyüme olduğunu söyledi. Annem de karaciğerinde yanma ve ağrı hissediyor. Bu durum karaciğerinin zarar gördüğünü mü gösterir, tedavi için ne önerirsiniz? Karaciğerden biyopsi almak böyle bir durumda gerekli midir? Bizi aydınlatırsanız çok seviniriz. Şimdiden çok teşekkürler.

Cevap ver

giamariecarangi
5

geçmiş olsun. kullanabilirsiniz fakat doktor kontrolünde kullanmanızda yarar vardır.

Cevap ver

h2öm5ö
6

merhabalar, birkaç soru soracam. benim abim 23 yaşında. abimde birkaç belirtiler var aklımıza takılan. ilk önce elinde kırmızı lekeler oluşmaya başladı, alerjidir dedik ama daha sonra elinden kollarına, sırtına ve yüzüne vurmaya başladı. bir süre sonra dudakları ve göz altları şişti, kilo almaya başladı durduk yere. daha sonra hastaneye gidildi. doktor, karaciger yaglanması olabilir dedi ve hap ve igne yazıldı. haplar ve igneler bir süre sonra geçirdi. daha sonra da yine aynısı tekrarladı, tekrar hastaneye gidildi. ciger yaglanması geçmiş ama bu sefer doktor hepatit b olabilir demiş ve hapları ve igneleri geri yazmış. hapı içtigi zaman bedeni uyuşuyor ve yorgunum demeye başlıyor. dediklerimizin hiçbirini anlamıyor. acaba ne olabilir? bize bilgi verebilirseniz sizlere minnettar kalırım.

Cevap ver

eminehacıhusrev
13

ben hepatit b taşıyıcısıyım. grip nezle gibi hastalıklara yakalandığım zaman antibiyotik kullanabilir miyim?

Cevap ver

İzlediğiniz cevaba katkıda bulunun
750 karakter hakkınız var 
Gönder
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Meral Sönmezoğlu
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı
Doç. Dr. Meral Sönmezoğlu
Abone olun

Bulaşıcı Hastalıklar kanalına yeni konu eklendiğinde sizi haberdar edelim mi? E-posta aboneliği için tıklayın

Cevapla & izle

AIDS vücutta hangi sistemi etkiler?

Her yerdeyiz
İnternet
iPhone
Tivibu
Mobil