Cevaplar

Çocukta konuşma bozukluğu ne kadar sürerse tedaviye ihtiyaç vardır?
Etiket:
İlginizi çekebilir
UZMANTV Rehber'den cevaplar
tg05
1

Merhaba, oglum 4 yaşinda ama henuz tam konuşamıyor, konuştugu tam anlaşilmıyor. Ne yapmamız lazım?

Cevap ver

mstftsc

2 yaşında oğlum var bazı kelimeleri söylerken sanki burundan konuşuyor gibi sizce hangi doktora gitmem gerekir?

Cevap ver

mstftsc
-5

Oğlum 2 yaşında. Bazı kelimeleri söylerken burnundan konuşuyor gibi. S Ç harflerini söyleyemiyor. Bunun için hangi doktora gitmek lazım?

Cevap ver

oyildiz
-17

Merhaba ben Erhan 4,5 yaşında bir oğlum var fiziksel olarak sağlıklı, söylenen her şeyi anlıyor ve konuşuyor ancak cümle kurmuyor neden ve nasıl sorgulamıyor sebep sonuç ilişkisi kurmuyor nasıl bir tedavi önerirsiniz? Teşekkürler

Cevap ver

8520
2

Merhabalar, benim 5 buçuk yaşında kızım var. 3 yıl önce epilepsi teşhisi kondu, şu an ilaç kullanmakta. Kızımın konuşma problemi var, uzun cümleler kurmakta güçlük çekiyor. Bu konuda nerelere başvurmam gerekiyor? Neler yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Cevap ver

mehtapsusuz
6

Kızım 4 yaşında. 6 ay kadar önce hafif kekelemeye başladı. Düzelir diye üstüne gitmedim ama şimdi bu bayağı artı. Her söylediği kelimeye takılır oldu. Kelimeyi çıkartırken yüzü geriliyor, gözlerini açıyor. Onu nereye götürme liyim? Antalya'da bir yer önerir misiniz? Teşekkürler.

Cevap ver

zeynepbusem
2

Siz bir sonuç aldınız mı? Benim oğlumda da aynı problem var. Cevap yazar mısınız?

fgök
12

Merhaba. Öğrencim 6 yaşında, K-G-R harflerini yutuyor. 3 sesi hiçbir şekilde çıkartamıyor. Ne yapabilirim? Ailesini nasıl yönlendirmeliyim acaba? Çocuk Afyon'un ilçesinde oturuyor, çok fazla maddi imkanları da yok. Teşekkür ederim.

Cevap ver

gtuncel89
8

Merhaba, oğlum 26 aylık. herhangi bir fiziksel gelişim bozukluğu yok. söylenenleri anlıyor ve yapıyor. Fakat iki kelimeden fazla konuşmuyor. Anne geldi. Baba gitti gibi. Ne yapmalıyım? Teşekkürler

Cevap ver

AltanB
13

Merhaba. Oğlum 4 yaşında ama hala tam konuşamıyor, bazen kelimeleri anlatamıyor. Ben bunun için hikaye kitapları aldım okuyorum ve o da cok güzel anlıyor ama anlatamıyor tam. Bunun için ne yapmalı ya da hangi doktara başvurmalıyım? Teşekkürler.

Cevap ver

ddsf
17

Merhaba, ben Necla. 7 yaşında bir oğlum var. Konuşma bozukluğunun olduğunu düşünüyorum. Her zaman değil ama bazen kekeliyor. Bir şey sorulduğunda, uzun bir hikaye anlatacağı zamanlarda oluyor. Sadece kekelemek değil, kelimeleri de yutuyor ama bakıyorum arkadaşlarıyla oynarken böyle bir sorun yok. Kısa cümlelerde bir sorun yok gibi bazen kelimeleri tekrar ediyor. Sınıfta aktif bir öğrenciymiş, parmak kaldırıyormuş. Öğretmenine sordum kekelemiyormuş. Bir kere okuduğu şiiri ezberliyor ama söylerken sanki unuturum diye yuta yuta söylüyor. Ben de aynı durumla karşı karşıyayım, konusurken heyecanım sesime yansıyor çoğu kelimeyi yutuyorum. Genetik olabilir mi diye düşünüyorum.

Cevap ver

Önceki yorumlar
İzlediğiniz cevaba katkıda bulunun
750 karakter hakkınız var 
Gönder
Dil Bozuklukları Uzmanı Ayşegül Turan
Dil Bozuklukları Uzmanı
Ayşegül Turan
Abone olun

Çocuk Sağlığı kanalına yeni konu eklendiğinde sizi haberdar edelim mi? E-posta aboneliği için tıklayın

Cevapla & izle

Boğmaca nasıl bir hastalık?

Her yerdeyiz
İnternet
iPhone
Tivibu
Mobil