Cevaplar

Antisosyal kişilik bozukluğu olan biri nasıl davranır?
Etiket:
İlginizi çekebilir
UZMANTV Rehber'den cevaplar
sirelis

Annem 30 kedi 3 köpeğe bakıyor. Bunu çok uzun zamandır yapıyor. Sahip olduğu tek kaynak emekli maaşı. Öyle ki kendi sağlığını düşünmeden ve kendi beslenmeden hayvanların bakımını üstlenmiş durumda. Birkaç kere hayvanlardan kurtarmış olsam da gene sokakta bulduğu her hayvanı eve alıp bakma eğiliminde. Kredi çekerek evler değiştiriyor hayvanlarına bakabileceği yer bulabilmek için. Bunun yüzünden borca battı ve gene destek olarak bu durumdan kurtardım. Ama onun bu hayat biçimini üstlenebileceğimiz durumumuz yok. En kötüsü insanlardan kopuk sadece hayvanlara yönelik bir hayat yaşıyor. Dik başlı ve inatçı. İstemediği bir şey olduğu zaman hırçınlaşıp uzaklaşıyor kendi bildiğini yapıyor. 56 yaşında, onu bu durumdan kurtarmak icin ne yapabilirim?

Cevap ver

selin1992
3

ben kendimi çok yalnız hissediyorum. birebir yakın arkadaşım yok, etrafımda herkes bir şekilde dost olurlarken ben yalnız kalıyorum. 1 sene önce en yakın arkadaşım benimle konuşmayı bıraktığında bunu hissetmeye başladım ama simdi arkadaş olma çabam bile kalmadı. kimseyle konuşamıyorum, yalnızım, ailemle bile konuşamıyorum. n'apmam gerek onu da bilmiyorum. 17 yaşındayım, bu problem özellikle okulda çok karşıma çıkıyor, zorlanıyorum ve yalnız kalıyorum.

Cevap ver

koptur
1

Benimle konuşabilirsin :))

ALPTOGAN
-11

Anlattığınız belirtiler apandist hastalığının belirtilerini andırıyor. En yakın sağlık ocağından ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

selya
12

Merhaba, benim sorunum daha farklı sanırım. Arkadaşım yok denecek kadar az. Olanlarla da bire bir sohbetlerde sessiz kalıyorum, konuşacak veya sobet edecek konu bulamıyorum. Onların bahsettikleri konularda fikirlerimi söylemekte ve cevaplamakta sorun yaşıyorum ancak evimde eşim ve çocuklarımla uyumlu ve huzurluyuz. Onlarla mutluyum ancak bahsettiğim konunun eksikliğim olduğunu düşünüyorum. 30 yaşındayım, çalışıyorum. İnsanlarla konuşurken onların yüzüne bakmaya gayret ediyorum ve başarıyorum ancak bunu çözemedim.

Cevap ver

Kalemitici
-2

Gorki'nin ANA kitabını okuyun Selya hanım. Alakasız gelecek belki ama kitabı bitirince kendinizi daha iyi ve güçlü hissedeceksiniz emin olun.

gamzeyitmen

8 yıllık evliyim. kayınvalidemle birçok kez sorun yaşadım, hala yaşamaktayım. bu da evlliğime yansıyor. kendi başıma çözemiyorum. ne yapabilirim? sorunlar çok basit; yok telefonuma bakmadım, surat yaptın vs. bunlardan dolayı bana surat ve tavır yapıyor.

Cevap ver

ali_ersan
2

merabalar ben hayattan hiç zevk almıyorum, hiç kimseyle anlasamıyorum ve ailemle beraber oldugum zaman cok agresifim... hiçbir iş zevk vermiyor bana, hemen sıkılıyorum... ve kendime güvenim hiç yok... asırı derecede de unutkanlık var. vereceginiz cevap için simdiden tesekkür ederim... ali...

Cevap ver

gamzeyitmen
1

bence terapi alabilirsiniz ya da mutluluğun formülü kitabını okuyun. en önemlisi kendinizi sevmeye çalışın. pozitif olmak hayatınızı olumlu yönde etkiler emin olun.

İzlediğiniz cevaba katkıda bulunun
750 karakter hakkınız var 
Gönder
Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali Hilmi Yazıcı
Psikiyatri Uzmanı
Dr. Ali Hilmi Yazıcı
Abone olun

Ruh Sağlığı kanalına yeni konu eklendiğinde sizi haberdar edelim mi? E-posta aboneliği için tıklayın

Cevapla & izle
Her yerdeyiz
İnternet
iPhone
Tivibu
Mobil