Cevaplar

Aile içi cinsel taciz görüyorum, nereye başvurabilirim?
Etiket:
İlginizi çekebilir
UZMANTV Rehber'den cevaplar
SEVAL--69
1

"BİR KEZ OLAN BİR DAHA OLMAZ. AMA İKİ KEZ OLAN MUTLAKA ÜÇÜNCÜ KEZ OLUR" DER BİR ARAP ATASÖZÜ. DAHA KAÇ KEZ OLMASINI BEKLİYORSUNUZ ANLAMIYORUM SİZİ. O NE DER BU NE DER DİYE HAYATINIZI ZEHİR EDİYORSUNUZ. NEDEN BAŞKALARI İÇİN YAŞIYORSUNUZ? SİZİN GÖRDÜĞÜNÜZ ŞİDDETİ ONLAR MI GÖRÜYOR? KENDİ BASİRETSİZLİĞİNİZİ BAŞKALARINA MAL ETMEYİN. KİM AŞAĞILARSA KÜÇÜK DÜŞÜRÜRSE ONA BAĞLANIP KALMANIZ NE TUHAF.

Cevap ver

gulsena01
-4

Merhaba, ben 5 aylık evliyim. Evliliğimin ilk aylarından beri eşimden devamlı şiddet görüyorum, hem fiziksel hem sözel. Aylardır evliliğim devam etsin diye her şeyi göğüsledim, bir gün kavga esnasında beni boğmaya kalktı. Sonra tokat attı, o günleri unutamıyorum ondan nefret ediyorum ama artık ben de çok yıprandım. Çalışıyorum, ekonomik bağımsızlığım var ama ailenin yaşantısı yüzünden boşanmayı göze alamıyorum. Yardım edin lütfen.

Cevap ver

EreN_BursA

Allahaşkına, hayatına kast etmiş. Ne demek boşanmayı göze alamıyorum? Bilerek kendini öldürmek ne anlama geliyorsa eşinin elinden ölümü beklemek de aynı şey. Ne güzel çalışıyormuşsun da. Az olsun öz olsun, kendi evinde kuru soğan ye ama hayatınızın tadı olsun. Silkin ve kendine gel arkadaşım. Bir kere yaşayacaksın, yedek canın yok. Lütfen aklını başına topla. 5 aylık evlisin, yolda bir bebek yoksa, yavrun yoksa bırak gitsin... Yol yakınken dön o yoldan... (bence tabii.)

İzlediğiniz cevaba katkıda bulunun
750 karakter hakkınız var 
Gönder
Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı Kurucusu M. Canan Arın
Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı Kurucusu
M. Canan Arın
Abone olun

Medeni Hukuk kanalına yeni konu eklendiğinde sizi haberdar edelim mi? E-posta aboneliği için tıklayın

Cevapla & izle

The House Café ne zaman açıldı?

Aile içi cinsel taciz görüyorum, nereye başvurabilirim?

Aile içinde cinsel taciz, yani ensest olayında olayın faili baba, üvey baba, ağabey, enişte ve hatta koca olabilir.

Aile için cinsel taciz olayının ispatında psikiyatri klinikleri taciz gören kişiye yardımcı olabilir.

Psikiyatrların ve psikiyatri kliniklerinin raporları aile içi cinsel tacizin ispatında kanıt olarak kullanılabilir.

Delilin önemi

Aile içi cinsel tacizde genital bölgedeki zorlama gibi fiziksel bulgular hekimler tarafından raporlanırsa ispat kolaylaşır.

Aile içi cinsel taciz tecavüze vardıysa doktor raporu ile fiili eylem belgelenmelidir.

Yıkanmayın!

Vücuttaki sperm örnekleri ve kıyafetler üzerindeki parmak izleri için fiziki muayene öncesinde kişinin yıkanmaması gerekir.

Taciz sonrasında kadının ruhunda meydana gelen hasarlarda psikiyatri kliniklerinin raporları geçerli olur.

Her yerdeyiz
İnternet
iPhone
Tivibu
Mobil