Kedilere aşı yapmak için en az 6 haftalık olmasını bekliyoruz. Ama ondan önce, aşı demediğimiz, aslında ilaç olan parazit tedavilerinin tamamlanmış olması gerekiyor.
Kediyi parazitlerden arındırmak için, özel antiparaziter ilaçlar kullanmak gerekiyor ki bağışıklık sistemini en düzgün ve yüksek seviyede tutabilelim.
Kedinizi karma aşı ile koruyun
Kediniz 1,5 aylık olduğundan itibaren karma aşısıyla işleme başlayabiliriz. Karma aşının içinde 3 hastalık etkeni yani virüsü var. Rinatiroit, kalisi virüs ve panleukopeni virüsleri.
Virüslerden iki tanesi üst solunum yolları ile ilgili semptomlar gösteren virüsler. Panleukopani ishal ve kanla beraber semptom gösteren bir hastalık. Bu, köpeklerde de kanlı ishal dediğimiz virüsün kedilerde görülen varyantı diyebiliriz.
Her ilk yapılan aşı için, aşı takviminde minimum 15. gün, maksimum 21. gün tekrarlarının yapılması gerekir. Karma aşıdan başka yapacağımız diğer bir aşı lökosel aşısı. Lökomiya virüs etkeni.
Lökomiya virüsü tamamen bağışıklık sistemini baskılayan, ciddi anemiye sebep olan ve kan tablosunu tamamıyla değiştiren insanlardaki lösemiye benzer semptomlar meydana getiren bir hastalık virüsü. Dolayısıyla bu aşının da yapılması çok çok önemli.
Fiv dediğimiz aşı, kedilerde görülen deri problemleriyle karakterize bir hastalığa karşı bir iş. Bunun da aşı tablosunda olmasında, aşı takviminde olmasında fayda var. Sadece bir kere tekrarladığımız tek aşı var kuduz aşısı. Bunu bir kere yapmamız yeterli.
Spor & Hobi Kanalı
Hepsini gösterEvde yapabileceğimiz bel ve karın egzersizleri nelerdir?
Evde kısa zamanda kol kasları nasıl geliştirilir?
Evde yapabileceğimiz göğüs egzersizleri nelerdir?
Karın kaslarını kısa sürede geliştirecek hareketler hangileri?
Evde yapabileceğimiz kol egzersizleri nelerdir?
Galatasaray Fenerbahçe'yi 7-0 nasıl yendi?
Karın kaslarımızı hangi hareketlerle ortaya çıkarabiliriz?
Göğüs kaslarını geliştirmek için ne tür çalışmalar yapılır?
Yorumlar